Misija, vizija i vrijednosti

​​​​​​​Naši duboki regionalni korijeni čine temelj za organski rast u tuzemstvu i inozemstvu. Najbolja smo adresa za zahtjevne klijente. Zašto? Zato što nas krasi izvrsnost u povezivanju informiranja i suvremenih tehničkih rješenja. Time učvršćujemo svoju poziciju među vodećim austrijskim bankama.

Regionalno ukorijenjeni.

Otvoreni u promišljanju.

Izvrsni u djelovanju.


Naši duboki regionalni korijeni daju nam stabilnost i omogućavaju nam zdrav rast u tuzemstvu i inozemstvu.

Vidimo sebe kao međunarodnu univerzalnu banku koja je neovisna i samostalna u donošenju odluka.

Naša pripadnost grupaciji 3 Banken Gruppe te ravnopravna suradnja unutar tog saveza daju nam snagu velike banke.


Idemo putem koji smo sami odredili. Korak po korak napredujemo među deset najvažnijih banaka Austrije.

U rizike ulazimo samo onda kada smo ih sposobni svladati vlastitim snagama. Na taj način osiguravamo svoju neovisnost i samostalnost.

Bolje razumijemo pojedinačne potrebe svojih klijenata. Kao najbolja adresa za zahtjevne klijente krasi nas izvrsnost u povezivanju savjetodavne stručnosti i suvremenih tehničkih rješenja.


Sveobuhvatno smo posvećeni načelu održivosti, zahvaljujući čemu smo izgradili veliko povjerenje u svoju instituciju i inovativnu snagu.

Naši suradnici postupaju svjesno odgovorno i kvalitetno. Nudimo im privlačno radno mjesto i izazovne perspektive. Ulažemo u njihovu izobrazbu te potičemo usklađenost poslovnog i privatnog života.

Svojim dioničarima nudimo dugoročno povećanje vrijednosti i odgovarajuću godišnju kamatu. Stoga smo privlačni ulagačima te jačamo svoje vlastite izvore sredstava.


Kako bismo ostvarili definirane korporativne ciljeve, razvili smo zgradu strategije koja podsjeća na grčki hram. Slika zgrade odabrana je namjerno kako bi se razjasnila interakcija između pojedinih elemenata. Što je temelj jači, to je zgrada stabilnija i otpornija na okolne uvjete. Što su stupovi čvršći, lakše će podnijeti teret krova. Iznad zgrade ustoličena je vizija koja predstavlja dugoročnu viziju BKS Bank. Svaki element predstavlja strateško polje djelovanja na kojem želimo dosljedno raditi u idućim godinama.

 1. Izvrsnost brenda
  Kako postići da klijenti i zaposlenici postanu fanovi banke. Živimo u zasićenom društvu u kojem je ponuda roba i usluga postala nepregledna i u mnogim područjima zamjenjiva. To klijentima otežava odabir. Kako bi se održao pregled, brendovi mogu biti važna točka sidrenja.
 2. ​​​​​​Tržišta i ciljane skupine
  Rasti vlastitim snagama. Želimo rasti korak po korak vlastitim snagama. Kako bismo ostvarili taj cilj, dosljedno radimo na tome da u svim regijama stječemo nove klijente. U ovom području djelovanja mapiramo projekte koji nam pomažu da ostanemo privlačni našim klijentima i da još bolje umrežujemo stacionarnu i online prodaju. Fokus je na hibridnom modelu prodaje.
 3. Digitalna transformacija
  Povećati inovativnost. Tehnološke promjene prate nas već godinama. Potencijal digitalizacije još nije ni izbliza iskorišten. Pod digitalnom transformacijom podrazumijevamo sve inicijative koje imaju za cilj digitalizaciju procesa, proizvoda i metoda rada.
 4. Ostati fit za budućnost
  Visoke stope inflacije istaknule su važnost držanja troškova pod kontrolom. U strateškom području djelovanja „Performanse“ primarno se bavimo projektima koji obrađuju teme povezane s povećanjem učinkovitosti i optimizacijom troškova.
 5. Vlastiti kapital
  Osigurati neovisnost. Snažan vlastiti kapital jamči budući rast i povećava našu otpornost. Mjere jačanja stopa kapitala, posebice stope redovnog osnovnog kapitala, među našim su najvažnijim strateškim zadaćama i uzete su u obzir u ovom stupu.

Kao srdačna i regionalno povezana banka vodimo brigu o dobrobiti naših klijenata. Nudimo izvrsnu uslugu te mrežu koja omogućuje stvaranje dugoročnih vrijednosti. Na taj način zajedno oblikujemo dostojanstvenu budućnost. 

srdačni Vodimo brigu o bliskim međuljudskim odnosima i s drugima komuniciramo ravnopravno, s punim poštovanjem i uvažavanjem.
snažno povezani Pretvaramo zaposlenike, klijente i partnere u istinske poklonike, gradeći mrežu koja stvara vrijednost.

usmjereni na budućnost

Radoznali smo, pravovremeno prepoznajemo pogodne trendove koje koristimo s pogledom u budućnost, a da pritom iz vida ne gubimo ono bitno.

odgovorni

Mi smo uzor i multiplikator društvene odgovornosti. Ulažemo u zdravi i dugoročni rast.

izvrsni

Radimo samo ono što znamo, ali zato bolje od konkurencije te pritom nadilazimo očekivanja sugovornika.
regionalno povezani  Ponosno pokazujemo odakle dolazimo, surađujemo prekogranično te dajemo značajan doprinos lokalnom okruženju.