Predstavljanje

BKS Bank AG sa sjedištem u Klagenfurtu, Austrija, zapošljava više od 1.100 djelatnika i bavi se obavljanjem bankarskih te leasing poslova na tržištima u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji i Slovačkoj. U Mađarskoj i Italiji nalaze se predstavništva Banke. Naša poslovna politika usmjerena je ka trajnim ciljevima, s težištem na dugoročnim uspjesima, a ne kratkoročnim dobicima.​​​​​​​​

Povijest

BKS Bank AG već desetljećima kontinuirano raste.

2022.

U velikoj slavljeničkoj godini BKS Bank već je proslavila brojne uspjehe. Dobitnik je nagrade Recommender za svoju izvrsnu usmjerenost prema klijentima, proglašena je pobjednikom testa u području mirovinskog osiguranja od strane ÖGVS-a i jedna je od članica utemeljitelja Green Finance Alliance-a.

2021.

BKS Bank je jedina izlistana tvrtka u kojoj su žene na čelu uprave, nadzornog odbora i radničkog vijeća. Osvojili smo prvo mjesto za naše Izvješće o održivosti  Austian Sustainability Reporting Award (ASRA) i dobili nagradu za održivost od Bečke burze za našu održivu korporativnu politiku. Prvi put premašili smo granicu od 10 milijardi eura po ukupnoj aktivi i dodatno proširili svoju tržišnu poziciju najveće banke u Koruškoj.

Vodstvo

BKS Bankom upravljaju organi propisani austrijskim Zakonom o dioničkim društvima. Pored toga u organizacijskoj strukturi nastojimo zadržati što manji broj hijerarhijskih razina, kako bi se na zahtjeve i potrebe klijenata moglo reagirati na brz i fleksibilan način.

Strategija i misija

Naši duboki regionalni korijeni čine temelj za organski rast u tuzemstvu i inozemstvu. Najbolja smo adresa za zahtjevne klijente. Zašto? Zato što nas krasi izvrsnost u povezivanju stručnosti i suvremenih tehničkih rješenja. Time učvršćujemo svoju poziciju među vodećim austrijskim bankama.

Priznanja i nagrade

​​​​​​​BKS Bank primila je već nekoliko nagrada za svoje poslovne aktivnosti i održivo korporativno upravljanje.