Naša povijest

BKS Bank AG već desetljećima kontinuirano raste.

2022.

U velikoj slavljeničkoj godini BKS Bank već je proslavila brojne uspjehe. Dobitnik je nagrade Recommender za svoju izvrsnu usmjerenost prema klijentima, proglašena je pobjednikom testa u području mirovinskog osiguranja od strane ÖGVS-a i jedna je od članica utemeljitelja Green Finance Alliance-a.

2021.

BKS Bank je jedina izlistana tvrtka u kojoj su žene na čelu uprave, nadzornog odbora i radničkog vijeća. Osvojili smo prvo mjesto za naše Izvješće o održivosti  Austian Sustainability Reporting Award (ASRA) i dobili nagradu za održivost od Bečke burze za našu održivu korporativnu politiku. Prvi put premašili smo granicu od 10 milijardi eura po ukupnoj aktivi i dodatno proširili svoju tržišnu poziciju najveće banke u Koruškoj.

2020.

BKS Bank Connect - digitalna banka unutar banke - pokrenuta je na ljeto. U Hrvatskoj smo dobili državno priznanje ''Poslodavac prijatelj obitelji'' u u kategoriji srednja trgovačka društva. Početkom studenog 2020. godine dovršena je konverzija svih povlaštenih dionica u redovne dionice u omjeru 1: 1. Temeljni kapital sada se sastoji od 42.942.900 običnih dionica s pravom glasa.

2019.

BKS Bank bila je prva banka koja je osvojila Državnu nagradu za kvalitetu poslovanja za 2019. Dovršili smo važne etape u provedbi naše strategije digitalizacije. U Sloveniji smo postali najveći pružatelj usluga vrijednosnih papira preuzimanjem druge brokerske kuće.

2018.

ISS-ESG (bivši oekom research AG) ponovno je dodijelio BKS Bank „Prime Status“. To nas čini jednom od najodrživijih banaka na svijetu.

2017. Kao prva kreditna institucija u Austriji izdali smo socijalne obveznice. BKS Bank prvi je put nominirana za austrijsku Državnu nagradu za kvalitetu poslovanja te je ponovno nominirana i nagrađena priznanjem „EFQM Recognised for Excellence 5 Star“.
2016. Od lipnja 2016. redovne dionice BKS Bank kotiraju u indeksu održivosti VÖNIX na Bečkoj burzi. Tijekom jeseni 2016. došlo je do povećanja temeljenog kapitala, pri čemu je izdano 3.603.600 novih redovnih akcija. BKS Bank d.d. pripojena je matičnom društvu BKS Bank AG.
2015. S godišnjom dobiti od 53,6 mil. EUR, BKS Bank ostvaruje najbolji rezultat u svojoj povijesti. Ugledna rejting agencija ISS ESG (ranije oekom research AG) dodjeljuje joj „prime“ status.
2014. BKS Bank dobiva priznanje „EFQM Recognised for excellence5*“ i ulazi na popis izvrsnih poduzeća u Austriji te priznanje „Najbolje podružničke banke u Austriji“. U sklopu povećanja kapitala stječe 700 novih dioničara čime je povećan broj malih dioničara.
2011. Ulazak na slovačko bankarsko tržište otvaranjem podružnice u Bratislavi.
2007. Otvaranje predstavništva u Bratislavi; akvizicija slovačkog KOFIS Leasinga.
2007. Akvizicija tadašnje Kvarner banke d.d., Rijeka, a time ulazak na hrvatsko bankarsko tržište.
2005. Integracija društva „Die BAnK” u BKS. Osnivanje predstavništva u Mađarskoj. S ciljem prilagodbe dotadašnjem širenju aktivnosti u inozemstvu, promjena naziva Banke u „BKS Bank AG”.
2004. Otvaranje prve slovenske podružnice u Ljubljani te predstavništva u Italiji.
2003. Preuzimanje većinskog udjela u „Die Burgenländische Anlage & Kredit Bank AG” (Die BAnK).
2002. Osnivanje BKS-leasing Croatia d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu.
2000. Prvi zajednički nastup BKS Bank sa sestrinskim bankama pod nazivom „3 Banken Gruppe“.
1998. Početak međunarodne ekspanzije osnivanjem predstavništva u Zagrebu te akvizicijom leasing društva u Ljubljani (današnji BKS-leasing d.o.o.).​​​​​​
1990. Otvaranje prve poslovnice u Beču.
1986. Uvrštenje redovnih dionica BKS Bank na službeno tržište Bečke burze.​​​​​​
1983. Prva ekspanzija izvan granica Koruške osnivanjem podružnice u Grazu. Naziv tvrtke mijenja se u „Bank für Kärnten und Steiermark Aktiengesellschaft“ (BKS).
1928. Nastojanje da se nastalo društvo pretvori u dioničko društvo dovodi do osnivanja „Bank für Kärnten”. Usprkos svjetskoj recesiji razvoj Banke je pozitivan.​​​​​​
1922. A. v. Ehrfeld ulazi u komanditni odnos s Bayerische Hypotheken- und Wechselbank pod nazivom „Kärntner Kredit und Wechsel-Bankgesellschaft Ehrfeld & Co“.