Grupacija 3 Banken Gruppe​​

Banke BKS Bank, Oberbank te Bank für Tirol und Vorarlberg nastupaju u okviru grupacije 3 Banken Gruppe kao tri neovisne regionalne banke. Predmetne tri banke zastupljene su u svim austrijskim pokrajinama kao i u susjednim državama. Zbog uzajamne vlasničke povezanosti te stabilne vlasničke strukture, samostalnost i neovisnost te tri banke je i dugoročno osigurana.

Prednost grupacije 3 Banken Gruppe zasniva se na fleksibilnosti njenih članica kao regionalnih banaka s jedne strane te na zajedničkoj suradnji kroz koju poprimaju značajke velike banke s druge strane. Ponuda grupacije 3 Banken orijentirana je prije svega prema malom i srednjem poduzetništvu. Ti klijenti u grupaciji 3 Banken na raspolaganju imaju usluge, koje su u velikim bankama predviđene isključivo za velika poduzeća. Pored toga klijenti posebice cijene da i u turbulentnim vremenima mogu računati na podršku banaka iz predmetne grupacije. Isto je moguće samo zbog posebne blizine klijentima. Članice grupacije 3 Banken poznaju svoje klijente, njihove prednosti i potencijale kao i potrebe i buduće poslovne mogućnosti.

Široka mreža

Grupacije 3 Banken svojim klijentima nudi usluge univerzalne banke. Sve tri banke skupa imaju razvijenu mrežu podružnica po cijeloj Austriji te nekoliko podružnica, predstavništava te leasing društava u susjednim državama. Svakom klijentu jedne od predmetnih banaka za obavljanje poslova na raspolaganju stoji cjelokupna raspoloživa mreža. Pored toga klijenti uživaju prednosti poduzeća kćerki, nastalih kroz suradnju tri banke. Najpoznatije takvo poduzeće, s kojim grupacija 3 Banken upravlja skupa s Generali Holding Vienna, je 3 Banken-Generali Investment-Gesellschaft, koji spada u jedno od najvećih investicijskih društava u Austriji.