Strategija i misija

Naši duboki regionalni korijeni čine temelj za organski rast u tuzemstvu i inozemstvu. Najbolja smo adresa za zahtjevne klijente. Zašto? Zato što nas krasi izvrsnost u povezivanju stručnosti i suvremenih tehničkih rješenja. Time učvršćujemo svoju poziciju među vodećim austrijskim bankama.

Regionalno ukorijenjeni.

Otvoreni u promišljanju.

Izvrsni u djelovanju.


Naši duboki regionalni korijeni daju nam stabilnost
i omogućavaju nam zdrav rast u tuzemstvu i inozemstvu.
Vidimo sebe kao međunarodnu univerzalnu banku
koja je neovisna i samostalna u donošenju odluka.

Naša pripadnost grupaciji 3 Banken Gruppe
te ravnopravna suradnja unutar tog saveza daju nam snagu velike banke.


Idemo putem koji smo sami odredili.
Korak po korak napredujemo među deset najvažnijih banaka Austrije.

U rizike ulazimo samo onda kada smo ih sposobni svladati vlastitim snagama.
Na taj način osiguravamo
svoju neovisnost i samostalnost.

Bolje razumijemo pojedinačne potrebe svojih klijenata.
Kao najbolja adresa za zahtjevne klijente krasi nas izvrsnost u povezivanju savjetodavne stručnosti i suvremenih tehničkih rješenja.


Sveobuhvatno smo posvećeni načelu održivosti,
zahvaljujući čemu smo izgradili veliko povjerenje u svoju instituciju i
inovativnu snagu.

Naši suradnici postupaju svjesno odgovorno i kvalitetno.
Nudimo im privlačno radno mjesto i izazovne perspektive. Ulažemo u
njihovu izobrazbu te potičemo usklađenost poslovnog i privatnog života.

Svojim dioničarima nudimo dugoročno povećanje vrijednosti
i odgovarajuću godišnju kamatu. Stoga smo privlačni ulagačima te jačamo svoje vlastite izvore sredstava.


Pod geslom „Trostruko V!“ definirana su tri stupca mjera koji čine potpornje našeg budućeg razvoja. Uz profesionalnu strategiju upravljanja rizicima želja nam je aktivno osigurati održivost svoje budućnosti.

 1. Vlastiti kapital kao ključ daljnjeg razvoja
  Naše strateške inicijative za cilj imaju unaprijediti kapitalizaciju te rast u poslovnim područjima koja omogućavaju očuvanje kapitalnih sredstava.
  ​​​​​​
 2. Profitabilnost i smanjenje troškova za neovisnu budućnost
  Koristeći sve poslovne prilike za ostvarivanje dobiti uz štedljivo upravljanje resursima, BKS Bank je i u vremenima financijske i gospodarske krize redovito ostvarivala hvalevrijednu godišnju dobit.
   
 3. Vlastita odgovornost povećava konkurentnost
  Stručni i obrazovani suradnici naš su najvažniji kapital. Veliku pozornost posvećujemo kontinuiranom poboljšanju vlastitog rada, izgrađivanju kulture otvorene komunikacije s klijentima te daljnjoj izobrazbi svog rukovodstva i suradnika.
   
 4. Upravljanje rizicima kao temelj strateškog razvoja
  Značajna karakteristika našega poslovanja je pravovremeno prepoznavanje svih relevantnih rizika te njihovo ograničavanje učinkovitim upravljanjem.​​​​​​​
  ​​​​​​
 5. Izgradnja kvalitete i održivosti poslovanja
  ​​​​​​​Razvili smo svoju vlastitu strategiju održivosti s ciljem jačeg ukorjenjivanja održivosti u svoje temeljno poslovanje. Na dnevnom redu su pritom uvođenje zelenih obveznica i obveznica s društvenim učinkom, smanjenje energetske potrošnje te poticanje uravnoteženog odnosa između profesionalnog i obiteljskog života.​​​​​​​

S našom misijom pojašnjavamo ciljeve koje slijedimo u interesu naših dioničara, klijenata, poslovnih partnera, djelatnika i društva te pobliže određujemo vrijednosti na kojima se zasniva naše shvaćanje, razmišljanje i djelovanje. 

Usmjerenost na budućnost Budućnost ima nekoliko značenja: slabima je ona nedostižna, bojažljivima nepoznata a hrabrima prilika (Victor Hugo). Mi smo hrabri.
Stabilnost I u izazovnim vremenima smo svojim klijentima i suradnicima odgovoran, predvidiv i pouzdan partner.
Profesionalnost Svoje zadaće i u teškim uvjetima obavljamo učinkovito i u skladu sa strukom. Naša visoko razvijena stručnost, naš vjerodostojan nastup i poštivanje rokova spram klijenata i kolega u temeljima su našeg rada.
Svijest o odgovornosti Svjesni svoje odgovornosti te vodeći računa o cjelovitom pristupu, postupamo i radimo savjesno i precizno.
Poštovanje Poštovanje i uvažavanje kolega, klijenata i partnera ključne su vrijednosti koje zastupamo. S drugima se ophodimo onako kako bismo željeli da se drugi ophode s nama. Cijenimo i svoje kolege i svoje klijente.
Integritet Postupamo u skladu s najvišim etičkim načelima, stoga suzbijamo svaki oblik diskriminacije ili korupcije. Poslujemo u skladu s važećim zakonskim propisima i interni smjernicama.