mToken

  • Autentifikacija i autorizacija naloga
  • Vrlo visoki standardi sugurnosti
  • Optimizirano za pametni telefon i tablet
Dogovorite termin sastanka

Koristite usluge naše podrške Za pozive iz inozemstva nazovite +385 51 353-555

0800 257-257

Pišite nam

podrska@bks.hr

mToken je softverski (SW) token koji se koristi kao autentifikacijski/ autorizacijski uređaj za prijavu na MyNet uslugu putem OTP-a (One Time Password-a) te za autorizaciju naloga putem Odgovora na izazov (Challenge response).

Instalacija aplikacije radi se preko App Store aplikacije na Vašem iPhone uređaju odnosno preko Play Store aplikacije na Vašem Android uređaju.

Instalaciju je moguće preuzeti na sljedećim linkovima:

mToken – Android

mToken – IOS​​​

Sigurnost aplikacije mToken jamči činjenica da pristup svim funkcionalnostima nije moguć bez PIN-a kojeg znate samo Vi i odabirom odgovarajućeg Vizuala kojeg također znate samo Vi.

Softverski (SW) token je autentifikacijski/ autorizacijski uređaj koja osigurava autorizirani pristup uslugama te digitalno potpisivanje financijskih transakcija. Molimo Vas da autentifikacijski/ autorizacijski uređaj brižno čuvate kao i tajnost PIN-a.

Ukoliko posumnjate da je netko saznao Vaš PIN možete ga u svakom trenutku promijeniti.

Ukoliko izgubite mobilni uređaj na kojem je instalirana aplikacija mToken molimo Vas da o tome što prije obavijestite Banku putem telefona ili e-maila na niže navedene kontakte. Banka će u tom slučaju blokirati pristup online uslugama. U neradno vrijeme Banke molimo Vas da sami blokirate pristup na način da 4 puta uzastopce unesete krivu lozinku ili OTP.

Povezivanje mTokena na Vaš pametni telefon i broj telefona (faktor posjedovanja) i pristup aplikaciji slobodnim odabirom PIN-a (faktor znanja) ili otiskom prsta (biometrijska autentifikacija) su dvije komponente koje osiguravaju 2 faktorsku provjeru autentičnosti prema PSD2 (Direktiva o usluzi plaćanja 2), RTS (Regulatorni tehnički standardi) i SCA (Jaka autentifikacija kupaca).

Povjerljivi se sadržaji općenito nastoje zaštititi od neautoriziranih osoba na način da se šifriraju. Pošiljatelj šifrira sadržaj poruke prije njena slanja, a primatelj je dešifrira po primitku. Eventualne treće osobe na mreži mogu vidjeti samo šifrirane podatke. Osim zaštite tajnosti sadržaja, sustavi za šifriranje poruka upotrebljavaju se i radi utvrđivanja identiteta sugovornika te radi sprječavanja neovlaštene izmjene sadržaja.

U Web-sustavima koriste se algoritmi u konkretnim proizvodima za zaštitu podataka tijekom prolaska Internetom. Jedan od njih je Secure Socket Layer (SSL) kojeg koristi i naša Banka. Razvijen je i sustav Transport Layer Security (TLS) pomoću kojeg se nastoje riješiti problemi vezani uz sigurnost. Protokol HTTP nadovezuje se na sigurnosni sloj TLS i obično se naziva HTTPS ili Secure HTTP.

Prijavu gubitka mobilnog uređaja možete dojaviti na:

T: 0800 257-257 za pozive iz inozemstva nazovite +385 51 353-555​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
E: podrska@bks.hr

Dogovorite termin sastanka

Koristite usluge naše podrške Za pozive iz inozemstva nazovite +385 51 353-555

0800 257-257

Pišite nam

podrska@bks.hr

Paket Business

Ako često putujete i svoje transakcije obavljate u hodu Vaš idealni račun je Paket Business.

Hipotekarni krediti

Veći iznosi kredita za Vaše osobne potrebe.

Mastercard Gold

Iskoristite mogućnosti osiguranja i brojne druge pogodnosti koje Vam pruža Mastercard Gold.