Nova poslovnica BKS Bank u Splitu

31.05.2018

U nazočnosti brojnih klijenata i partnera, BKS Banka obilježila je u srijedu otvaranje nove poslovnice u Splitu. „Hrvatska je jedna od naših najvažnijih tržišta na kojem bilježimo pozitivne rezultate i poslovni rast, a otvaranje poslovnice važan je korak u daljnjem širenju poslovanja”, izjavila je Herta Stockbauer, predsjednica Uprave BKS Banke te izrazila zadovoljstvo poslovnim rezultatima na hrvatskom tržištu.

Ulazak BKS Banke na hrvatsko tržište uslijedio je 2002. putem leasing društva - BKS-leasing Croatia d.o.o., a 2006. i na bankarsko tržište akvizicijom tadašnje Kvarner banke d.d.  Tijekom 2016. dolazi do pripajanja BKS Bank d.d. i BKS Bank AG te istovremenog osnivanja podružnice u Republici Hrvatskoj, u okviru koje BKS Bank d.d. nastavlja svoje poslovanje. Poslovnica u Splitu, uz one u Rijeci i Zagrebu, treća je poslovnica koja se otvara u sklopu uspješnog i održivog poslovnog plana.

BKS Bank Grupa
BKS Bank, sa sjedištem u Klagenfurtu ostvarila je u prošloj godini konsolidiranu godišnju dobit u iznosu 68,0 mil. eura (+47,3 posto) što je najbolji rezultat u povijesti BKS Bank. Grupa posluje u  Austriji, Sloveniji, Slovačkoj, a od 2002. i u Hrvatskoj. Grupa zapošljava oko 1.100 ljudi.