BKS Bank otvorila novu poslovnicu u Zagrebu

09.11.2020

BKS Bank u Hrvatskoj posluje već 18 godina. Danas je u zapadnom dijelu Zagreba otvorena nova poslovnica. U modernom ambijentu građanima se nude visokokvalitetne usluge.

„Blizak odnos s klijentima nam je vrlo važan, jer, iako su brojni poslovi u bankarstvu u cijelosti digitalizirani, osobno informiranje još uvijek je na cijeni. Stoga me raduje otvaranje naše četvrte poslovnice u Hrvatskoj, a našim djelatnicima želim puno uspjeha“, kazala je Herta Stockbauer, predsjednica Uprave BKS Bank. Poslovanje postojećih poslovnica u Zagrebu, Rijeci i Splitu razvija se izvrsno.
Novootvorena poslovnica planirana je te izgrađena prema novom konceptu. „Središnji element je novi uslužni šalter – takozvani ServiceDesk – koji je dizajniran da bude otvoren i prostran te je prva i središnja točka kontakta za klijente. Za podizanje gotovine postavljena je posebna blagajna u zasebnoj prostoriji u koju klijenti ulaze pojedinačno, što jamči maksimalnu diskreciju“, naglasila je Stockbauer. Prostrano predvorje opremljeno je ekranom na dodir koji pruža informacije o širokoj paleti proizvoda i usluga BKS Bank, a zona s bankomatom dostupna je 24 sata dnevno.

Moderna poslovnica s velikim planovima
Ponuda je namijenjena fizičkim osobama i seže od stambenih kredita, individualnih modela računa, kreditnih kartica, pa sve do opsežne ponude digitalnih proizvoda. „Kao banka okrenuta budućnosti, nudimo najnovija digitalna rješenja, od BKS-ove mobilne aplikacije do sigurnog i jednostavnog korištenja internetskog bankarstva“, dodao je direktor Juraj Pezelj.

Upravljanje novom poslovnicom povjereno je Kristini Kričanski koja raspolaže 18-ogodišnjim bankarskim iskustvom. Zajedno s Antonijom Gudasić i Sanjom Rukavina razvijat će poslovanje BKS Bank u zapadnom dijelu Zagreba. Novootvorena poslovnica smještena je na ukupno 145 četvornih metara prostora u sklopu Hotela Antunović na Zagrebačkoj aveniji.

Razvoj BKS Bank u Hrvatskoj u brojkama
Ulazak na hrvatsko tržište uslijedio je 2002. osnutkom leasing društva BKS-leasing Croatia. 2007. godine akvizirana je Kvarner banka koja je preimenovana u BKS Bank d.d. i koja je 2016. pripojena s austrijskom BKS Bank AG. „Vrlo smo zadovoljni razvojem poslovanja u Hrvatskoj. Protekle godine je hrvatska podružnica ostvarila 3,2 milijuna eura neto dobiti nakon oporezivanja“, izvijestio je član Uprave Alexander Novak. „Hrvatska podružnica skrbi za 5.720 računa fizičkih i pravnih osoba i upravlja kreditnim portfeljem od 285 milijuna eura“, dodao je Novak. I leasing poslovanje je 2019. zabilježilo izvrsne rezultate ostvarivši neto dobit od 698 tisuća eura. BKS-leasing i BKS Banka zapošljavaju ukupno 79 djelatnika.

O grupaciji BKS Bank
Austrijska BKSBank sa sjedištem u Klagenfurtu proslavit će 2022. svoju stotu obljetnicu. Pored Austrije posluje i na tržištima Hrvatske, Slovenije i Slovačke. BKS Bank ubraja se u predvodnice po pitanju održivosti i odnedavno je uspješno certificirana kao 'zeleni brend'. Ova certifikacijska oznaka Europske unije dodjeljuje se tvrtkama s osobito visokom razinom ekološke održivosti. Usto joj je kao prvoj banci u protekloj 2019. dodijeljena Austrijska državna nagrada za kvalitetu poduzeća. Sa 30. lipnjem 2020. BKS Bank u Austriji i inozemstvu zapošljava ukupno 1126 djelatnika.
Unatoč vrlo teškim uvjetima poslovanja u ovoj godini, ukupna imovina u visini 9,3 milijarde eura porasla je za 4,9 posto u prvom polugodištu 2020. godine.