BKS Banci u Hrvatskoj dvostruko priznanje za najboljeg poslodavca prijatelja obitelji 

25.01.2021

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je BKS Bank priznanje „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2020. godinu u kategoriji srednjih trgovačkih društava, a samo koji dan prije, MAMFORCE© proglasila je BKS Bank među SME tvrtkama kao najboljom u kategoriji Family friendly.

„U Koruškoj smo bili prvo poduzeće koje je 1998. otvorilo jaslice za djecu svojih zaposlenika. Od tada smo razvili i kontinuirano razvijamo opsežne mjere za bolje usklađivanje poslovnog i obiteljskog života. Ono što vrijedi ovdje u Austriji, vrijedi naravno i za naša inozemna tržišta, što nas dovodi do win-win situacije u našoj tvrtki. Zaposlenici su nam motivirani, dobro povezani s tvrtkom i BKS Bank rado preporučuju kao dobrog poslodavca. Osobito me stoga veseli što smo u Hrvatskoj prepoznati po svojoj odgovornoj politici zapošljavanja za što smo, evo, dobili čak dva priznanja“, kaže Herta Stockbauer, predsjednica Uprave BKS Bank. BKS Bank i BKS-leasing Croatia, čije tržište u Hrvatskoj seže od Zagreba preko Rijeke do Splita, zajedno zapošljavaju oko 80 djelatnika. 


1. priznanje: Državno priznanje „Poslodavac prijatelj obitelji“ 
U kategoriji srednjih trgovačkih društava BKS Bank dobila je priznanje u konkurenciji 13 drugih tvrtki koje su se prijavile na natječaj u toj kategoriji. Ukupno se na natječaj prijavilo 49 tvrtki, a  između ostalog, ocjenjene su i posebne mjere za vrijeme pandemije koronavirusa. Koje su mjere uvedene za zaštitu zaposlenika, koliko fleksibilno se pristupilo novonastaloj situaciji i različitim potrebama svojih zaposlenika - tek su neka pitanja na koja se tražio odgovor. „U BKS Banci već dugi niz godina nudimo izuzetno fleksibilne radne aranžmane koji olakšavaju usklađivanje poslovnog i privatnog života. Od početka izbijanja pandemije, zaposlenicima nudimo mogućnost rada od kuće i zamjenske prostorije za rad. Time smo održali redovno bankovno poslovanje, a svojim zaposlenicima pružili visok stupanj fleksibilnosti i sigurnosti“, navodi Alexander Novak, član Uprave BKS Bank. 

Priznanja za najboljeg poslodavca prijatelja obitelji Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je u četiri kategorije, i to sljedećim tvrtkama: Trakostyan Tours d.o.o.  u kategoriji mikro trgovačkih društava, Takeda Pharmaceuticals Croatia d.o.o. u kategoriji malih trgovačkih društava i Zagrebačkoj banci d.d. u kategoriji velikih trgovačkih društava. 

Povjerenstvo za procjenu i odabir za dodjelu priznanja ocjenjivalo je ukupnu ponudu trgovačkog društva u cilju bolje usklađenosti poslovnog i obiteljskog života zaposlenika, ali i učestalost korištenja te ponude.

2. priznanje: Najbolja tvrtka prijatelj obitelji
MAMFORCE© proglasila je BKS Bank prije nekoliko dana među SME tvrtkama kao najboljom u kategoriji Family friendly. Između ostalog, posebno su prepoznati fleksibilni modeli radnog vremena za sve zaposlenike te inovativni modeli nepunog radnog vremena nakon roditeljskog dopusta. U hrvatskoj podružnici BKS Bank na raspolaganju je i 'Dječji kutak' u kojemu djeca nakon škole mogu pisati domaću zadaću, školarcima se sufinancira pohađanje kampova tijekom ljetnih praznika, prigodni dar za novorođenče, zajedničke aktivnosti poput obiteljskog dana ili izleta, opsežan zdravstveni program te mjere za poticanje žena i talenata. 

Autor fotografije: Gernot Gleiss, besplatno na korištenje