BKS Banci dodijeljen puni MAMFORCE© GROW standard

30.11.2018

Na Konferenciji Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo održanoj 29. studenog, 2018., BKS Bank dodijeljen je puni MAMFORCE© GROW standard. Njime se potvrđuje da je BKS Bank jedna od najosvještenijih tvrtki koje su uspostavile ravnotežu između poslovnih obveza i obiteljskog života u svojoj kategoriji u Hrvatskoj.

"Vrlo smo sretni zbog dobivanja MAMFORCE© GROW standarda. Za BKS Bank, obitelj je izvor energije, stoga želimo što više poticati naše zaposlenike kako bi mogli uspostaviti ravnotežu između poslovnih obveza i obiteljskog života ", kazao je Juraj Pezelj, direktor Glavne podružnice BKS Bank u Hrvatskoj. 

BKS Bank kao obiteljski odgovorna tvrtka - znatno iznad hrvatskog prosjeka
2017. godine, po prvi put, BKS Banci dodijeljen je osnovni  MAMFORCE ©,  certifikat. Nakon provedbe svih dogovorenih politika i mjera, ove godine, Banka je morala proći proces recertificiranja. Sukladno metodologiji MAMFORCE ©, na svim područjima koja su ispitivana, kao što su odgovornost prema zaposlenicima i obitelji, kultura podrške i fleksibilnosti, leadership ili angažiranost i komunikacija, utvrđeno je kako je BKS Bank  znatno iznad hrvatskog prosjeka.

“Family-friendly” mjere donose obostranu korist
"Vrlo smo ponosni što naši zaposlenici cijene našu predanost”- rekao je Pezelj.  Povratne informacije naših zaposlenika dokaz su kako se “family-friendly” mjerama stvara okruženje u kojem postoji obostrana korist, i za zaposlenike i za tvrtku. Zaposlenici, koji mogu uskladiti poslovni i privatni život, motiviraniji su i imaju nižu stopu fluktuacije u odnosu na druge zaposlenike. Svima nam je poznato kako ispunjenje obiteljskih obveza često zahtijeva brojne vještine poput efikasnog upravljanja vremenom ili zadržavanjem mirnoće u stresnim situacijama", ističe Pezelj.

Nekoliko pogodnosti koje imaju zaposlenici BKS Bank
Koncept “tvrtke prijatelja obitelji” oduvijek je dio politike banke, pa sukladno tome već niz godina promiče određene mjere za svoje zaposlenike. Primjeri pogodnosti u BKS Bank  su:  dar za novorođenčad, poseban doručak za zaposlene s djecom, nekoliko pogodnosti  zdravstvene zaštite , financijska potpora za skrb o djetetu tijekom ljetnih praznika, dan kada zaposlenici dovode dijete na posao, te razvojne edukacije vodstva na temu jednakosti, i mnoge druge. Prilikom novog postupka procjene, utvrđeno je nekoliko novih mjera, kao što su poticanje roditeljskog dopusta za očeve, radionice za mlade roditelje, uvođenje dječjeg kuta u sjedištu Podružnice Hrvatska u Rijeci ili uvođenje programa podrške karijeri zaposlenih žena.