BKS Bank organizirala Radni ručak u Rijeci

15.11.2023

Oko šezdesetak klijenata i partnera BKS Bank okupilo se je prošli tjedan na Radnom ručku u Hiltonu Rijeka. Fokus je bio na zelenoj tranziciji poslovanja. Stručnjaci HUP-a – Hrvatske udruge poslodavaca dali su vrijedan doprinos.

Opis fotografije: 
Renata Maurer Nikolic, voditeljica Odjela za međunarodnu prodaju, Bahrudin Kovačević, direktor Glavne podružnice Hrvatska, Herta Stockbauer, predsjednica Uprave BKS Bank i Ivana Biga, direktorica Glavne podružnice Hrvatska
“Veliko mi je zadovoljstvo što vam mogu poželjeti dobrodošlicu na današnji radni ručak. Današnja tema već je dugi niz godina glavna tema za BKS Bank: tranzicija u održivo orijentirano gospodarstvo. Prelazak na obnovljivu energiju glavni je prioritet jer oko 80% ekvivalenata CO2 nastaje proizvodnjom energije. Poduzeća i društvo u cijelosti moraju pomoći u oblikovanju ovog procesa i preispitati svoje poslovne modele. Traženi su održivi proizvodi i ističe se važnost prelaska na cirkularni model gospodarstva, kao i nove tehnologije. Poduzeća će uvijek biti dio rješenja”, rekla je u svom uvodnom govoru Herta Stockbauer, predsjednica Uprave BKS Bank.

Zainteresiranim sudionicima dragocjene informacije pružili su stručnjaci HUP-a: glavna direktorica Irena Weber, glavni ekonomist Hrvoje Stojić, direktorica granskih udruga Petra Sentić i Duško Radulović, član HUP – EUPRO, član uprave Sensum. Između ostalog, prezentirani su novi propisi koji će biti ključni u procjeni i upravljanju klimatskim rizicima te će postaviti nove standarde u kreditiranju, kao i kakve izazove EU projekti postavljaju pri provedbi u Hrvatskoj. “Kao BKS Bank, vidimo se kao dio rješenja i pratimo naše klijente na njihovom putu ka održivoj tranziciji,” kaže Stockbauer.

Međunarodno uspješni
BKS Bank je aktivna u bankarskom i leasing poslovanju u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Slovačkoj, Srbiji i Italiji. Osnovana u Klagenfurtu 1922. godine, BKS Bank danas zapošljava 1100 zaposlenika, a na dan 30.06.2023. imala je ukupnu imovinu od 10,5 milijardi eura. Brojne nagrade potvrđuju visoku usmjerenost BKS Bank na klijente i izvrsno pružanje bankarskih usluga. Kvaliteta i održivost čine snažan temelj BKS Bank.

 

Galerija fotografija