BKS Bank: Uspješno MAMFORCE(C) recertificiranje

02.01.2024

I u sljedećem razdoblju BKS Bank može nositi napredni MAMFORCE(c) GROW standard zbog različitih mjera vezanih uz uravnoteženost poslovnog i obiteljskog života.

Gđa Ivana Biga sa zadovoljstvom je primila napredni MAMFORCE(c) standard - GROW od gđe Diane Kobas Dešković
Koncept “tvrtke prijatelja obitelji” glavni je prioritet BKS Bank već dugi niz godina.  Neke od aktivnosti koje BKS-u donose dodatne bodove su, na primjer, nove mogućnosti u karijeri za žene, smanjenje jaza u plaćama između spolova te također puno mjera koje se odnose na obitelj. Zaposlenici BKS Bank imaju brojne pogodnosti kao na primjer, podrška brizi za djecu tijekom školskih praznika kroz sufinanciranje ljetnih kampova, „Dječji kutak“ u kojem djeca zaposlenika, mogu pisati domaće zadaće i ručati, programi podrške za mlade roditelje ili godišnji programi promocije zdravlja.
Danas je stoga BKS Bank ponovno dodijeljen napredni MAMFORCE(c)  standard, što ju još jednom izdvaja kao family-friendly tvrtku. BKS Bank sada može nositi standard „GROW“ i tijekom sljedećih godina.


Win-win situacija za zaposlenike i tvrtku

Ivana Biga i Bahrudin Kovačević, direktori BKS Bank u Hrvatskoj,  izuzetno su zadovoljni recertificiranjem MAMFORCE© standarda: „Od kada je naša tvrtka 2017. godine, prvi puta sudjelovala u procesu dobivanja MAMFORCE(c)  certifikata postignuto je puno. Imamo puno više obiteljsku atmosferu i mnogo veći broj žena u vodstvu što povećava mogućnost roditelja da imaju karijeru te povećava zadovoljstvo zaposlenika i lojalnost tvrtki. Akcijski planovi izrađeni u suradnji s MAMFORCE-om vrijedna su pomoć u ostvarenju naših ciljeva, anketa zaposlenika pokazuje gdje su naše snage, ali i gdje postoji potreba za daljnjim usavršavanjem. Mjere će se stoga dodatno proširiti u sljedeće tri godine. Mjere će se stoga dodatno proširiti tijekom sljedeće tri godine.