BKS Bank provela uspješnu dokapitalizaciju 
 

17.05.2023

U petak je istekao rok ponude za dokapitalizaciju BKS Bank. U nekoliko dana na tržište je uspješno plasirano 2.862.860 novih dionica. Svježim kapitalom BKS Bank osigurat će ulaganja u energetsku tranziciju i digitalizaciju.

„Veliko hvala svim starim i novim dioničarima na povjerenju“ izrazila je Herta Stockbauer, predsjednica Uprave BKS Bank, ©Gernot Gleiss.

„Vrlo sam zadovoljna što smo ovako izvrstan rezultat ostvarili u trenutačno vrlo zahtjevnim tržišnim okolnostima. Zahvaljujem brojnim starim i novim dioničarima koji su svojim ulaganjem uložili u budućnost BKS Bank. Strateškim ciljevima se sada možemo posvetiti još ambicioznije“, rekla je Herta Stockbauer, predsjednica Uprave BKS Bank. Nove dionice su se upisivale u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj. „Na svim tim tržištima nam je iskazano veliko povjerenje, a osobito nas raduje što je povećan udio dionica u slobodnom prometu“, dodala je Stockbauer.

Rezultati detaljno

Od 24.04.2023. do 12.05.2023. izdano je 2.862.860 novih redovnih dionica na donositelja („nove dionice“). Bruto prihod od emisije iznosi gotovo 38 milijuna eura. Vlasnici novih dionica izdanih po upisnoj cijeni od 13,20 eura po dionici imaju pravo na isplatu dividende za financijsku 2023. godinu.

Odricanje od odgovornosti: 
Navodi u ovom priopćenju služe isključivo kao neobvezujuća informacija i ni na koji način ne zamjenjuju informiranje s kvalificiranim stručnjakom o kupnji ili prodaji vrijednosnih papira. Navodi ne predstavljaju niti ponudu ili poziv niti preporuku za kupnju ili prodaju ovdje navedenih dionica

Za dodatna pitanja: 
Bettina Kugi 
BKS Bank AG
E: bettina.kugi@bks.at
T: 0463/5858-115