BKS Bank primila državno priznanje za najboljeg poslodavca prijatelja obitelji u kategoriji srednjih trgovačkih društava 

18.06.2021

Juraj Pezelj, direktor Glavne podružnice Hrvatska, od strane Željke Josić, dr. med., državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, primio je državno priznanje za najboljeg poslodavca prijatelja obitelji u kategoriji srednjih trgovačkih društava. Također, u utorak je BKS Bank ponovno dodijeljen napredni MAMFORCE© GROW standard.

Fotografija sa svečane dodijele priznanja "Poslodavac prijatelj obitelji" za 2020. godinu. Juraj Pezelj, direktor Glavne podružnice Hrvatska i Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Foto: © Kristina Kalafatić Sočković, Središnji državni ured za demografiju i mlade

"Posebna je čast primiti državnu nagradu“,  rekao je Juraj Pezelj, koji je predstavljao BKS Bank na svečanoj dodijeli priznanja. Usklađivanje poslovnog i obiteljskog života ima važnu ulogu u BKS Bank Grupi. Iz tog je razloga, u 2017. godini, BKS Bank prvi puta dodijeljen MAMFOCE(C) standard. Od tada,  BKS Bank kontinuirano povećava različite pogodnosti za zaposlenike te se danas ponosno nalazi među vodećim family-friendly tvrtkama.


Brojne mjere prilagođene obitelji
Jedan od presudnih čimbenika za primanje državne nagrade odnosi se na činjenicu da je,  od samog početka izbijanja COVID 19 pandemije, zaposlenicima ponuđena  mogućnost rada od kuće,  zamjenske prostorije za rad i drugi radni aranžmani, što im je omogućilo visok stupanj fleksibilnosti i sigurnosti. Povjerenstvo je također procjenjivalo cjelokupan raspon pogodnosti koje trgovačko društvo nudi u cilju bolje usklađenosti profesionalnog i obiteljskog života zaposlenika, ali i učestalost korištenja te ponude. „Pored drugih pogodnosti, našim zaposlenicima nudimo izrazito fleksibilne radne aranžmane vezane uz radno vrijeme, potporu roditeljima za čuvanje djece tijekom školskih praznika,  'Dječji kutak' u kojemu djeca nakon škole mogu pisati domaću zadaću, programe podrške, zdravstveni program i još puno toga“, kazao je Pezelj. Posebno se zahvalio svim zaposlenicima koji su kontinuiranu uključeni u provođenje aktivnosti, osobito voditeljici HR-a, Koraljki Tićac Daskijević.


Druga državna nagrada
Unutar Grupe, državna nagrada za najboljeg poslodavca prijatelja obitelji je drugo državno priznanje dodijeljeno BKS Bank. 2019. primila je Državnu nagradu za kvalitetu poslovanja za holistički vrhunski učinak u Austriji. "Kvaliteta i održivost čine osnovu naše korporativne strategije.  Već dugi niz godina BKS Bank provodi holističku strategiju održivosti u kojoj socijalne pogodnosti za zaposlenike imaju jednako važnu ulogu kao i širenje ponude održivih proizvoda i mjera zaštite klime," ističe član Uprave, Alexander Novak, koji srdačno čestita hrvatskom timu na nagradi.