Predstavljanje

Ulazak BKS Banke na hrvatsko tržište uslijedio je 2002. putem leasing društva - BKS-leasing Croatia d.o.o., a 2006. i na bankarsko tržište akvizicijom tadašnje Kvarner banke d.d.  Temeljem odluke skupštine Banke održane 2008. Kvarner Banci je promijenjen naziv u BKS Bank d.d., čime se i formalno označila pripadnost Banke grupaciji BKS Bank. U cilju osposobljavanja Banke za snažniji tržišni nastup, polovinom rujna 2008. godine započinje s radom prva poslovnica Banke u Zagrebu.

U listopadu 2016. dolazi do pripajanja BKS Bank d.d. i BKS Bank AG te istovremenog osnivanja podružnice u Republici Hrvatskoj, u okviru koje BKS Bank d.d. nastavlja svoje poslovanje. Odluka o pripajanju je prije svega bila motivirana činjenicom da obje banke danas djeluju na jedinstvenom tržištu Europske unije te da BKS Bank AG, kako u Austriji, tako i na tržištima izvan Austrije, posluje putem podružnica.

BKS Bank AG, Glavna podružnica Hrvatska orijentirana je na male i srednje poduzetnike, a potom i na stanovništvo i suvlasnike stambenih zgrada te funkcionira kao univerzalna banka. Podružnica u Rijeci skupa s poslovnicom u Zagrebu skrbi o oko 4.700 klijenata. 

Jedno od obilježja naše poslovne strategije je vrlo visoki stupanj konzervativnosti i sigurnosti u poslovanju i razvoju Banke. S našim strateškim partnerom, BKS Bank AG iz Klagenfurta, u mogućnosti smo još učinkovitije nastaviti svoju strategiju približavanja klijentu uz najviše standarde kvalitete, zadržavajući visoku efikasnost, produktivnost i ekspeditivnost uz prihvatljivu razinu rizika. Razvojnom strategijom je utvrđen ubrzani rast i razvoj te širenje poslovanja na druga područja Hrvatske izvan domicilnog tržišta Primorsko-goranske županije i susjednih županija, uvođenje novih proizvoda i distribucijskih kanala.

Osnove odlike BKS Banke su:

  1. brzi putevi odlučivanja
  2. individualna rješenja, po mjeri klijenta
  3. opsežne savjetodavne usluge
  4. i srednja i mala poduzeća uživaju skrb, koja se drugdje nudi samo velikim klijentima